Club Step

Club Step is de energieke workout die je een bevrijdend en fit gevoel geeft. Met behulp van een in hoogte verstelbare step en eenvoudige bewegingen op, over en rondom de step, goede muziek en toegankelijke instructeurs word je extra gemotiveerd en tot grotere prestaties gebracht. De cardionummers zorgen voor vetverbranding in een hogere versnelling, gevolgd door spierverstevigende tracks die je lichaam nog mooier vormen en strakker maken. Net als bij alle andere Club Joy-programma's wisselt Club Step elke drie maanden van choreografie en muziek.

EEN TYPISCHE LES

Elke muziektrack bij Club Step heeft een specifieke focus. Samen vormen ze een energieke, full body workout. Club Step is voor iedereen geschikt: van beginner tot gevorderde, want je kunt de hoogte van de step, en daarmee de intensiteit van de workout, zelf bepalen.

1. Een typische Club Steples begint met de warming-up, gevolgd door enkele basispassen op de step, waarbij je leert om op de step correct op- en af te stappen. Geleidelijk wordt de intensiteit van de bewegingen verhoogd.

2. Bij de eerste twee fitnesspeaks ga je echt zweten en je hartslag schiet omhoog! Elke fitnesspeak wordt gevolgd door een herstelfase, waarbij het accent ligt op kracht en toning. Daarna kun je helemaal los gaan in de partytrack en aansluitend de speedtrack. Bij de derde en laatste speedtrack mag je jezelf helemaal geven. Deze les is echt een uitdaging voor je lichaam door de intensieve combinatie van moves. En vergeet niet om helemaal los te gaan!

3. Je kunt vervolgens op adem komen en naar de grond gaan voor conditiewerk voor het bovenlichaam en de buikspieren. Dan ga je stretchen terwijl je afkoelt na een intensieve training.

INSTRUCTEUR:

Inge van Polanen